Degryse: Hij is de mooiste Gouden Schoen van de laatste tien jaar

Degryse: "Hij is de mooiste Gouden Schoen van de laatste tien jaar"

05-01-2020 17:15
14

Eind januari wordt opnieuw de Gouden Schoen uitgereikt. Hans Vanaken en Dieumerci Mbokani zijn de topfavorieten. In Het Laatste Nieuws geeft Marc Degryse aan dat Thorgan Hazard sowieso de mooiste Gouden Schoen van de laatste tien jaar blijft.

"Je moet van goeden huize komen om als speler van een niet-topclub de Gouden Schoen te veroveren", legt Degryse uit. "Hij heeft daarna een transfer gemaakt naar de Duitse competitie. Kijk naar het lijstje van de Gouden Schoen van de laatste tien jaar: Praet, Izquierdo, Vormer, Vanaken, Kums, Mbokani... Van wie kan je zeggen dat hij na de Gouden Schoen naar een grote competitie ging en dat hij het daar volledig maakte? Thorgan deed dat wel."

Degryse heeft veel respect voor de carrière van Hazard. "Hij maakte ook nog een transfer naar Dortmund, hij wordt nu ook titularis bij de Rode Duivels. Hij blijft toch de 'broer van', dan is het niet makkelijk om uit de schaduw te treden. Thorgan heeft een voorbeeldige mentaliteit: down-to-earth, serieuzer dan Eden. Voor Thorgan is het nooit goed genoeg, hij wil altijd méér bereiken. Hij wordt ook jaar na jaar beter. Een voorbeeld voor iedereen."