'Dussenne ligt voor op schema, maar traint nog steeds alleen, net als Bastien'

'Dussenne ligt voor op schema, maar traint nog steeds alleen, net als Bastien'

05-01-2020 11:42
1

Standard Luik heeft er een eerste trainingsdag opzitten in Spanje. De winterstage moet de vorm van de Luikenaars weer opkrikken, terwijl enkele geblesseerden de kans krijgen om opnieuw topfit te worden. Vooral Noë Dussenne loopt in de kijker.

De verdediger kreeg deze zomer zijn droomtransfer naar Standard, maar haast meteen sloeg het noodlot toe. Dussenne scheurde zijn kruisbanden en stond voor een maandenlange revalidatie. Daar is onze landgenoot momenteel nog steeds aan bezig. Op stage doet Dussenne heel wat oefeningen, maar nog steeds individueel, zag La Dernière Heure. In groep trainen is er voorlopig niet bij, ook al loopt hij voor op zijn oorspronkelijke schema.

Verder nam ook Samuel Bastien niet deel aan de groepstraining. De middenvelder blesseerde zich in de thuiswedstrijd met RSC Anderlecht, waarna hij niet meer in actie kwam. Op dag één van de stage kon Bastien wel al individuele oefeningen met de bal afwerken. Mogelijk sluit hij later nog aan bij de groep. Anders zal het voor volgende week zijn, wanneer Standard terug in België is.