Klinische killer of niet: Club Brugge wordt zelfs zonder zo'n spits kampioen

Klinische killer of niet: "Club Brugge wordt zelfs zonder zo'n spits kampioen"

05-01-2020 10:17 Laatste update: 10:35
5

Eind 2019 ging alles Club Brugge voor de wind. De vicekampioen bouwde al een enorme voorsprong uit in de Jupiler Pro League en lijkt de enige titelkandidaat. Jacques Sys en Imke Courtois kunnen die aanname alleen maar onderschrijven.

In een groot dubbelinterview met De Zondag twijfelt geen van beide kenners dat Club Brugge aan het eind van de rit met de titel pronkt. "Of Club tegen de laatste voorjaarsklassieker, op 26 april, Luik-Bastenaken-Luik, al lang kampioen zal zijn? Club wordt in elk geval wel kampioen", klinkt het stellig bij Sys. "Ze hebben zo'n grote kern en ze kunnen zoveel variëren dat hen niets kan overkomen. Club kan alleen zichzelf kloppen. Ze missen eigenlijk alleen nog een echte killer."

"Ze worden zelfs zonder zo'n spits kampioen", pikt Courtois in. "Ik dacht lang dat Gent en Standard dichtbij gingen blijven, maar als je de kloof nu ziet ... Wanneer weet ik niet, maar Club wordt in elk geval kampioen. Al komen er nog Play-Offs. Waar ik trouwens groot voorstander van ben. Voetbal is toch entertainment? Als speler zou ik ook niet graag hebben dat men mijn voorsprong halveert, maar ik zie nu wel het bredere plaatje", besluit Courtois.