Mulder praat over moeilijk seizoen: Dan ben je KRC Genk niet meer

Mulder praat over moeilijk seizoen: "Dan ben je KRC Genk niet meer"

05-01-2020 08:45 Laatste update: 09:00
8

KRC Genk kent een bijzonder moeilijk seizoen. De Limburgers maakten geen indruk in de Champions League en staan er ook in de competitie slecht voor. Jan Mulder is niet zo verbaasd.

Het Europese avontuur bracht dit seizoen bijzonder weinig vreugde. "Jammer genoeg was die Belgische deelnemer niet meer de kampioen van België, maar een vervangend elftal. Als je ineens Pozuelo, Malinovski en Trossard kwijt bent, ben je KRC Genk niet meer. En Mazzu, een sympathieke, fijne trainer, was net een beetje te verlegen en sprak jammer genoeg geen Nederlands", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

"Wat Genk meemaakte lag gewoon aan de afwezigheid van pure klasse, alsof morgen Manchester City De Bruyne en Agüero verliest. KRC Genk is een fijne club, goed geleid, maar gedoemd om altijd weer op te moeten bouwen: het lot van een Belgische topclub."

Mulder vraagt zich zelfs luidop af of meedoen aan de Champions League zin heeft voor Belgische teams. "Je moet je daar, België of Nederland zijnde, van afwenden. Niet amechtig proberen al kruipend aan te klampen, op kilometers afstand, zoals men probeert. Ajax is dat vorig jaar even gelukt, maar ze zijn, hup, meteen een paar topspelers kwijt. Omdat Manchester City, Real Madrid, PSG en Barcelona nu eenmaal honderd keer financieel machtiger zijn dan België en Nederland ooit nog zullen worden. Mijn raad? Niet meer deelnemen."