'Coulibaly en Simons zijn beste JPL-verdedigers van het decennium'

'Coulibaly en Simons zijn beste JPL-verdedigers van het decennium'

05-01-2020 08:00

Bij Sporza is de redactie nog altijd bezig met hun Team Van Het Decennium. Ook de centrale verdedigers zijn inmiddels gekozen. Kalidou Koulibaly en Timmy Simons zijn de gelukkigen.

Koulibaly is met groot overwicht verkozen, want alle stemmers (Peter Vandenbempt, Eddy Snelders, Bert Sterckx, Stef Wijnants, Frank Raes, Geert Heremans en Eddy Demarez) kozen voor hem. Voor het tweede plaatsje naast hem was er een pak meer discussie, maar Simons trok met drie stemmen aan de langste eind. Chancel Mbemba en Brandon Mechele vielen uit de boot met elk twee stemmen.

"Simons is sluwer en foutlozer dan andere goed voetballende centrale verdedigers die aanmerking kwamen, zoals een Donk of Denswil", legt Demarez uit. "Bovendien heb je met een centrum Koulibaly-Simons een combinatie van zeer sterk, met zeer slim."

Ook Sterckx en Boudeweel kozen voor de ex-captain van Club Brugge. "Een sterke leider, zowel op als naast het veld. Een superprof", vertelt Boudeweel nog over hem. Simons zette in 2017 een punt achter zijn carrière. Hij was toen al 41 jaar.