FC Barcelona laat twee dure punten liggen, Real Madrid komt op gelijke hoogte

04-01-2020 23:00 Laatste update: 23:15
7

FC Barcelona heeft twee dure punten laten liggen op bezoek bij hekkensluiter Espanyol. Na een rode kaart voor Frenkie de Jong ging het mis voor de regerend landskampioen.

In de eerste helft kwam Espanyol verrassend op voorsprong: David Lopez knikte knap binnen uit een vrije trap, waarbij de verdediging van Barcelona er bepaald niet goed uit zag. Barça was echter wel de bovenliggende partij en kreeg voor rust nog kansen op de gelijkmaker. Luis Suarez raakte de paal met een bekeken puntertje.

Ivan Rakitic bleef na rust in de kleedkamer achter en het inbrengen van Arturo Vidal sorteerde effect. Kort na rust maakte Suarez op fraaie wijze de 1-1 uit een voorzet van Jordi Alba. Niet lang daarna was het Suarez die met een boogballetje een assist leverde op Vidal: de Chileen kopte feilloos binnen. Suarez is nu direct betrokken (assist of goal) bij de laatste tien doelpunten van Barcelona.

Puntenverlies
Toch ging het in de slotfase van het duel nog mis voor de Catalanen. De Jong, die een matige wedstrijd speelde, verloor de bal en voelde zich genoodzaakt om zijn tegenstander vast te houden. De opzichtige overtreding leverde hem zijn tweede gele kaart van de wedstrijd op. Het betekent voor De Jong zijn eerste rode kaart van zijn carrière.

Espanyol voelde na de rode kaart dat er meer in zat en dat bleek terecht: Wu Lei zorgde in de laatste minuten van het duel voor de gelijkmaker, die Barcelona twee dure punten kost.