Wamberto lacht om Ajax-periode met Mido en Zlatan: 'Duwden me rond als papiertje'

Wamberto lacht om Ajax-periode met Mido en Zlatan: 'Duwden me rond als papiertje'

04-01-2020 21:44
2

Voormalig Ajax-speler Wamberto kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij de Amsterdamse club. Eén moment is de aanvaller bijzonder goed bijgebleven: het opstootje tussen Zlatan Ibrahimovic en Mido in de kleedkamer van Ajax.

"We speelden thuis tegen een klein team om het kampioenschap van Nederland", begint Wamberto zijn anekdote in gesprek met ESPN. "Ik speelde samen met Mido en Ibrahimovic in de aanval. Die twee gaven de bal alleen niet aan elkaar af, omdat ze allebei topscorer wilden worden."

De situatie tussen de twee spelers kwam tot ontploffing toen Mido in de slotfase van de wedstrijd een kans miste, terwijl hij Ibrahimovic aan had kunnen spelen. Die stond namelijk in een veel betere positie. "Toen die twee in de kleedkamer aankwamen, begonnen ze te schelden. Twee monsters van twee meter lang en de een gooide een schaar naar de ander", vertelt Wamberto.

De kleine Wamberto van 1,68 meter, probeerde de boel te sussen. "Ik stond op om het gevecht te beïndigen, de kleinste van het team ging ertussen staan. Ze duwden me rond als een papiertje", kan Wamberto tegenwoordig om de situatie lachen. Mido, die de schaar richting het gezicht van Ibrahimovic gooide, moest Ajax aan het einde van het seizoen verlaten.