Man City heeft De Bruyne niet nodig om door te stoten in de FA Cup

04-01-2020 20:25 Laatste update: 05-01-2020 19:52

Manchester City heeft zich verzekerd van een plek in de volgende ronde van de FA Cup. De achtervolger van Liverpool hoefde zich daarvoor niet bovenmatig in te spannen.

Manchester City - Port Vale
De nummer drie van de Premier League begon tegen de nummer tien van de League Two zonder Kevin De Bruyne. Zijn body double Oleksandr Zinchenko opende na twintig minuten de score met een schot van afstand dat overigens nog wel van richting werd veranderd. Een kwartier later kwamen de bezoekers echter tamelijk uit het niets op gelijke hoogte: tot grote vreugde van alles en iedereen bij Port Vale kopte Tom Pope de 1-1 binnen. Kort voor rust zette Sergio Agüero de ploeg van Pep Guardiola weer op voorsprong en na rust waren het jongelingen Taylor Harwood-Bellis en Phill Foden die de eindstand bepaalden op 4-1.