Enkel maar lof voor Courtois: 'De beste doelman ter wereld'

Enkel maar lof voor Courtois: 'De beste doelman ter wereld'

04-01-2020 20:00 Laatste update: 20:03
2

Real Madrid heeft het nieuwe jaar ingezet met een zege tegen Getafe. Het werd 0-3 voor de Koninklijke. Bij Real Madrid speelde Thibaut Courtois alweer een bijzonder grote rol, dat zag ook Zinédine Zidane.

Na de partij kon hij de lof niet op over de Rode Duivel. "Ik stel hem enorm op prijs", klinkt het tegenover AS. "Hij heeft ons in de eerste helft twee of drie keer weten redden. Courtois speelde duidelijk een grote rol in onze overwinning", aldus Zidane.

"Hij is een belangrijke speler in ons team en heeft dat ook laten zien. Niet alleen vandaag, maar ook de voorbije maanden. Ik ben blij met zijn prestatie", zegt Zidane die ook de vraag kreeg of Courtois de beste doelman in de wereld is. "Hij is mijn doelman, dus is hij voor mij ook de beste. Dat is hij nu aan het bewijzen", besluit Zidane.

Lof in de pers
Ook de Spaanse krant Marca was bijzonder lovend over onze landgenoot. 'Wie herinnert zich Keylor Navas nog als Courtois op dit niveau presteert', schrijft de krant. 'Hij speelt al enkele maanden op een bijzonder hoog niveau, maar vandaag speelde hij misschien wel zijn beste wedstrijd voor Real Madrid. Niemand mist Navas nog, Real Madrid heeft weer een topdoelman.'

NaTV.es zag onze landgenoot uitblinken tegen Getafe. 'Hij deed zijn job in de eerste helft. Zonder zijn reddingen kwam Real Madrid in de problemen. Dankzij hem heeft de Koninklijke gewonnen na een bijzonder moeilijke partij.'

Dat vond men ook bij Goal. 'Courtois was de held in Getafe – Real Madrid. Dankzij vier geweldige reddingen hield hij de nul tegen Getafe. Courtois heeft de voorbije maanden enkel maar goede prestaties afgeleverd', klinkt het.