Real Madrid wint derby tegen Getafe, Courtois eist hoofdrol op

04-01-2020 17:54
3

Real Madrid heeft de derby op bezoek bij Getafe, de Europa League-tegenstander van Ajax, winnend afgesloten. Het werd in het Coliseum Alfonso Pérez 0-3 voor De Koninklijke. Onze landgenoot Thibaut Courtois had een belangrijke aandeel in de overwinning met enkele knappe reddingen.

Het was een weinig spectaculaire wedstrijd in Getafe, een voorstad van Madrid. Er waren maar weinig doelrijpe kansen te bewonderen in de eerste helft. Getafe had nauwelijks aanvallende intenties, maar kreeg wel een paar kansen. Courtois moest tot drie keer toe serieus ingrijpen.

Varane brak tien minuten voor het rustsignaal de ban. De Fransman kopte de bal via Getafe-doelman David Soria in het doel. Die kwam uit zijn doel, maar was te laat bij de bal om deze te onderscheppen waardoor Varane ertussen kon komen en de bal in het doel kon werken. Het doelpunt ging uiteindelijk zelfs de boeken in als een eigen doelpunt van de Getafe-keeper.

Vlak na rust leek Varane de wedstrijd definitief te beslissen. Een goede vrije trap van Toni Kroos werd door de verdediger achter Soria gekopt. Ditmaal bestond er geen twijfel over de doelpuntenmaker, waardoor Varane alsnog een doelpunt achter zijn naam kon noteren. Het duurde even voordat de VAR het doelpunt goedkeurde, er gingen zelfs een aantal minuten overheen, maar de goal telde.

Hierna ging bij Real de voet enigszins van het gaspedaal. De buit was binnen en kwam in het verloop van de wedstrijd ook niet écht meer in gevaar. Getafe probeerde het wel, maar kwam niet verder dan halve kansen van Angel Rodriguez, Jorge Molina en Jaime Mata. Luka Modric maakte diep in de blessuretijd van de wedstrijd zelfs nog de 0-3.

Met deze overwinning pakt Real de koppositie in de Primera División weer over van FC Barcelona, dat zaterdagavond nog in actie komt in de derby tegen Espanyol.