Nieuwe STVV-coach Milos Kostic: Ik wil een agressieve stijl hanteren

Nieuwe STVV-coach Milos Kostic: "Ik wil een agressieve stijl hanteren"

04-01-2020 18:45
1

Sint-Truiden heeft sinds vrijdag een nieuwe hoofdcoach. Milos Kostic is de onverwachte opvolger van Marc Brys. Veel ervaring in onze contreien heeft de Sloveen: hij was laatste jaren was Kostic aan de slag in Bosnië (bij Zeljenica), Griekenland (Acharnaikos, Iraklis en Trikala) en Albanië (Luftëtari).

Lang moest Kostic dus niet nadenken over een terugkeer naar de Belgische competitie, waar hij in het seizoen 2014-15 assistent was van Slavisa Stojanovic in Lierse. De nieuwe T1 van STVV wil vooral het werk van interim-coach Nicky Hayen verder zetten. "Wat ik van mijn collega's gehoord heb is dat de Truienaars agressief zijn en op het veld willen presteren en dat is ook de stijl die ik wil hanteren naar de spelers toe", vertelde Kostic bij zijn persvoorstelling aan Sporza.

"We zullen zowel met als zonder bal agressief uit de hoek komen. We zullen proberen om de tegenstanders constant onder druk te zetten. Als we de bal hebben, moeten we zo snel mogelijk, met een combinatie van passen, in de aanvalszone zien te komen, waar we gevaarlijk kunnen zijn. Ik beloof dat we voor ieder punt zullen vechten en we zullen wel zien op welke plaats we uitkomen. Als je jezelf honderd procent geeft op het veld, zullen de resultaten wel komen", besloot Kostic.