Sky Sports: Barça, Dortmund én Bayern willen 'nieuwe Dani Alves' van RB Leipzig

Sky Sports: Barça, Dortmund én Bayern willen 'nieuwe Dani Alves' van RB Leipzig

04-01-2020 18:21 Laatste update: 18:22

Lukas Klostermann is een van de meest begeerde verdedigers van de Bundesliga. De rechtsback van RB Leipzig staat in de belangstelling van meerdere topclubs uit Europa, waaronder Bayern München, Borussia Dortmund en FC Barcelona.

Het contract van Klostermann in Leipzig loopt nog tot medio 2021 door, waardoor veel clubs alvast een lijntje uitgooien naar de 23-jarige verdediger, zo weet Sky Sports-journalist Marc Behrenbeck. Naast Bayern, dat graag in de eigen Bundesliga shopt, is volgens Behrenbeck ook Dortmund geïnteresseerd. "Die verliezen in de zomer volgens onze informatie Achraf Hakimi, die terug moet naar Real Madrid." De verdediger wordt dit seizoen geleend van De Koninklijke.

Naast de interesse uit zijn geboorteland is er ook vanuit Spanje bovengemiddelde interesse in Klostermann. Bij Barcelona wordt hij genoemd als de 'nieuwe' Dani Alves. "Met Nelson Semedo heeft Barcelona een goede rechterverdediger, maar geen wereldklasse-speler. Ze hebben een nieuwe Dani Alves nodig", vervolgt Behrenbeck. "Daarom willen ze Klostermann hebben, aangezien de komst van Joshua Kimmich niet mogelijk is."