Zlatan eist 'maximale' bij Milan: 'Denk dat er wel spelers bang voor hem waren'

Zlatan eist 'maximale' bij Milan: 'Denk dat er wel spelers bang voor hem waren'

04-01-2020 13:00

Zlatan Ibrahimovic werd als een held onthaald bij AC Milan, toen de Zweed terugkeerde op het oude nest in Italië. Tijdens zijn eerste periode bij de club speelde Zlatan samen met Urby Emanuelson, die met veel plezier terugdenkt aan zijn tijd met de spits.

"Het lijkt wel of AC Milan denkt dat het de Zlatan Ibrahimovic heeft gehaald die nog maar een jaartje of 25 is. Ik ga dit zeker met veel belangstelling volgen", laat een bovengemiddeld geïnteresseerde Emanuelson weten in gesprek met de NOS. De Nederlander speelde in zijn tijd bij Milan samen met de Zweedse spits. "Zlatan was in die tijd fantastisch. Hij was heel bepalend. We hadden daarbij een team met veel grote sterren."

Zlatan is volgens Emanuelson alleen maar bezig met winnen en vereist dezelfde instelling van al zijn ploeggenoten. "Zelfs op trainingen wil hij de scherpte zien dat je uit elke halve kans het maximale haalt. Details kunnen op topniveau de doorslag geven. En als je dat niet oppikt, laat hij dat duidelijk blijken. Dan kan je problemen met hem krijgen. Ik denk zeker dat er wel eens spelers bang voor hem waren."

Zelf had Emanuelson het ook wel eens aan de stok met Ibrahimovic. "Maar hij doet het ook uit goede bedoelingen", vertelt de Nederlander. "Hij respecteert je als je op een goede manier tegengas geeft. Dan leer je hem ook als een warm mens kennen, die heel grappig kan zijn en voor je klaarstaat als dat moet."