Gent hoeft zich niets te verwijten: Als Lokeren neen had gezegd, bleef hij daar

Gent hoeft zich niets te verwijten: "Als Lokeren neen had gezegd, bleef hij daar"

04-01-2020 09:36
4

Eén van de grootste talenten in de spelerskern van KAA Gent is ongetwijfeld Dylan Mbayo. De youngster, zoon van oud-prof Marcel Mbayo, kwam deze zomer over van Sporting Lokeren, al zette die transfer kwaad bloed in het Waasland. Vader Marcel geeft nu zijn versie van de feiten over het voorval.

Lokeren verweet de Mbayo's dat ze te veel aasden op een transfer, onder meer door verschillende zaakwaarnemers in te schakelen. "Die verklaringen sloegen in als een bom, want ze waren niet correct. Ik was ra-zend", reageert Marcel bij Het Nieuwsblad. "Komen er zaakwaarnemers af op een jonge speler? Ja, uiteraard werd ik gecontacteerd, want Dylan was minderjarig. Maar hij lag nog onder contract bij Lokeren, hè."

"Als Lokeren neen zei, dan was hij daar gebleven. Ik ben nooit naar de voorzitter gestapt met de vraag om te kunnen vertrekken. Nooit. Terwijl clubs wel bij Lokeren kwamen aankloppen, zonder dat wij altijd op de hoogte waren", gaat Mbayo senior verder.

"Eén keer was ik in zijn bureau. Hij wilde Dylan houden en zijn contract aanpassen. Voor een jong talent dat gevolgd werd door veel clubs deed hij een voorstel… Vergeef me de woorden, maar het was een voorstel voor een Afrikaan. Sorry. Terwijl wij alleen respect vroegen", is Mbayo duidelijk.