VP 11, verdedigende middenvelder: Gewilde beer, oude stofzuiger en gouden zaak

VP 11, verdedigende middenvelder: Gewilde beer, oude stofzuiger en gouden zaak

04-01-2020 14:45 Laatste update: 16:21
9

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen. Na de doelman, links-en rechtsback en centrale verdediger, is het nu de beurt aan de verdedigende middenvelder.

Franck Boya – Moeskroen
De 1m90 grote Kameroener kan ook uit de voeten als verdediger, maar fungeert ook perfect als verdedigende middenvelder. De beresterke middenvelder maakt indruk op de Belgische velden en clubs als Antwerp en KAA Gent houden zijn situatie in de gaten.

Faris Haroun – Antwerp
De stofzuiger op het middenveld van Antwerp. 34 jaar, maar de aanvoerder van The Great Old is nog steeds alomtegenwoordig. Haroun is een onmisbare schakel op het middenveld van Laszlo Bölöni.

Sander Berge – KRC Genk
Berge blijft toch een lichtpunt in een tot nu toe minder seizoen van KRC Genk. De middenvelder blijft één van de grootste talenten op de Belgische velden en de kans is dan ook groot dat hij aan het einde van het seizoen een toptransfer zal maken.

Elisha Owusu – KAA Gent
Werd voor een prikje weggeplukt uit de reserveploeg van Olympique Lyonnais. Een gouden zaak want Owusu past perfect in de tandem op het middenveld met Vadis Odjidja en Sven Kums.

Marco Ilaimaharitra – Sporting Charleroi
Als laatste nomineren we Ilaimaharitra van de Carolo’s. De 24-jarige Fransman zit al sinds 2017 bij Charleroi en wordt vaak over het hoofd gezien. Bewijst echter week om week een nuttige kracht te zijn. Het is nog maar de vraag hoelang de opruimer nog op de Belgische velden te bewonderen zal zijn.