Atlético Madrid moet kaarten gratis weggeven voor Supercopa in Saoedi-Arabië

Atlético Madrid moet kaarten gratis weggeven voor Supercopa in Saoedi-Arabië

03-01-2020 23:34
7

De kaartverkoop voor de Spaanse Supercopa loopt allesbehalve storm. De Spaanse supporters lijken geen trek te hebben om de trip naar Saoedi-Arabië te maken en boycotten de wedstrijden massaal. Zo geeft Atlético Madrid de kaarten al gratis weg.

Waar het spelen van de Supercopa voor de Spaanse voetbalbond en de clubs waarschijnlijk veel financiële voordelen oplevert, is het voor de supporters bijna niet te doen om een trip naar het Midden-Oosten te betalen. In Saoedi-Arabië gaan vier clubs: FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia, de strijd met elkaar aan.

De wedstrijden worden gespeeld in het King Abdullah Sports City Stadium in Jeddah. De verwachting is dat er op de tribunes vrijwel alleen fans uit Saoedi-Arabië zullen zitten. Vooral Atlético lijkt het moeilijk te hebben met de kaartverkoop: de club verkocht tot nu toe slechts 50 tickets voor de halve finale tegen Barcelona. Daarom heeft de club besloten om de tickets gratis weg te geven, zo meldt Mundo Deportivo. Een vlucht naar Jeddah kost de fans gemiddeld 600 euro en daarnaast moet er dan nog een hotel, die vaak ook redelijk prijzig zijn in Saoedi-Arabië, geboekt worden.

De eerste wedstrijd om de Spaanse Supercopa wordt gespeeld op woensdag 8 januari, wanneer Real Madrid en Valencia het tegen elkaar opnemen. Een dag later staat de ontmoeting tussen Barcelona en Atlético op het programma. De winnaars van deze wedstrijden spelen op zondag 12 januari de finale.