Zlatan: In plaats van rennen, kan ik de bal ook van 40 meter schieten

Zlatan: "In plaats van rennen, kan ik de bal ook van 40 meter schieten"

03-01-2020 23:30

Zlatan Ibrahimovic is vrijdag gepresenteerd bij AC Milan en dat betekent natuurlijk een scala aan 'Zlatanesque' uitspraken. De 38-jarige spits vertelde onder meer het groot aantal keuzes dat hij had na zijn vertrek bij LA Galaxy.

"Op mijn 38ste heb ik meer aanbiedingen gekregen dan toen ik 28 was", aldus de iconische Zweed. "Ik was op zoek naar de adrenaline in mij, het laatste beetje adrenaline om het meeste uit mij te krijgen." Dat denkt hij uiteindelijk te kunnen vinden bij Milan, de club waar hij eerder twee jaar speelde. "Milan heeft mij het plezier in voetbal teruggeven na Barcelona."

Ibrahimovic maakt zich niet druk over zijn fysiek. "Ik heb hard gewerkt en zolang ik blijf werken, kan ik spelen. Het is onmogelijk voor mij om op dezelfde manier te spelen als tien jaar geleden, maar ik weet wat ik nog kan. In plaats van rennen, kan ik de bal ook van 40 meter schieten. Ik weet dat de druk heel hoog is van de fans, de club en mijn ploeggenoten. Ik wil dat onze situatie verbeterd wordt. En ik wil zoveel mogelijk plezier hebben en het gras voelen", aldus Zlatan.