Sevilla weet in Spanje niet te winnen van Athletic Bilbao

03-01-2020 23:05

Sevilla is er vrijdagavond niet in geslaagd om de winst te pakken tegen Athletic Bilbao. In het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán werd het 1-1, na een wedstrijd die door de vele overtredingen vaak stil lag.

Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam, beide ploegen hadden moeite om tot kansen te komen op de helft van de tegenstander. Vanuit het niets was het Ander Capa die de gasten op voorsprong zette. Hij nam de bal goed aan en sneed vanaf de rechterkant van het veld naar binnen om de bal vervolgens achter Sevilla-keeper Tomás Vaclík te schieten.

0-1 was ook de ruststand in Sevilla. Coach Julen Lopetegui zag zich genoodzaakt om na de theepauze De Jong in te brengen om een gelijkmaker te forceren. Dit lukte ook: na een goede voorzet in de richting van De Jong wilde Bilbao-verdediger Unai Núñez onderscheppen, maar hij werkte de bal achter zijn eigen doelman: 1-1.

In de slotfase leek de wedstrijd los te komen en kregen beide teams nog kleine kansjes om de winst te pakken, maar mede door de vele overtredingen lag het spel meer stil dan dat er gevoetbald werd. Vijf keer moest arbiter José Luis González González in de laatste twintig minuten naar zijn borstzak grijpen om een gele kaart te geven.