'Heel wat clubs tonen interesse, Vertonghen kan ploegmaat Mertens worden'

'Heel wat clubs tonen interesse, Vertonghen kan ploegmaat Mertens worden'

03-01-2020 21:01
1

Jan Vertonghen kan de volgende landgenoot in de Serie A worden. Naast onder andere Dries Mertens, Romelu Lukaku en Timothy Castagne kan de centrale verdediger richting Italië verhuizen. Napoli zou dichtbij een overeenkomst zijn met Vertonghen.

De vraagprijs van twaalf miljoen euro die Spurs hanteert, in combinatie met een salaris van vier tot vijf miljoen euro per jaar, is Ajax te gortig. Napoli lijkt wel van plan deze bedragen te bieden, waardoor de Italianen de favoriet zijn om Vertonghen binnen te halen. De club werd in de zomer al eerder gelinkt aan de verdediger, maar nu Vertonghen in de laatste zes maanden van zijn contract zit wil Napoli toeslaan, zo meldt Sky Sports.

Hiermee lijkt de club alvast te anticiperen op het mogelijke vertrek van Kalidou Koulibaly en Kostas Manolas. Koulibaly staat in de belangstelling van meerdere Europese topclubs - waaronder Real Madrid - en Manolas zou volgens de geruchten op interesse van FC Barcelona kunnen rekenen. Vertonghen wordt gezien als de ideale versterking. Hij speelde al 118 interlands voor België.