'Tottenham Hotspur gaat Eriksen kwijtraken: transfer naar Inter bijna rond'

'Tottenham Hotspur gaat Eriksen kwijtraken: transfer naar Inter bijna rond'

03-01-2020 17:26
9

Christian Eriksen is op weg naar Internazionale. Dat meldt het Deense Ekstrabladet stellig. Inter en Tottenham Hotspur zijn dicht bij een miljoenenakkoord.

Italiaanse media schrijven al een aantal weken over belangstelling van Inter, terwijl ook Real Madrid en Paris Saint-Germain interesse hebben. Het lijkt echter Inter te worden. Ekstrabladet meldt stellig dat Eriksen op weg is naar de Serie A. Naar verluidt moeten de puntjes nog op de i worden gezet, maar in hoofdlijnen zijn beide clubs akkoord. Met de transfer is een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen euro gemoeid. Het gaat nog om details.

Ekstrabladet verwacht dat Inter en Tottenham 'in de komende weken' een klap op de transfer geven, zodat Eriksen in januari nog naar zijn nieuwe club vertrekt. Tottenham wilde het contract van Eriksen graag verlengen, maar slaagde daar niet in. De Deense ploegmaat van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen heeft een aflopend contract.

Het gaat Eriksen niet om het geld, maar om de uitdaging, verzekert Ekstrabladet. Hij speelt al sinds 2013 in de Premier League en vindt het nu tijd voor iets anders. Vorig seizoen haalde hij met Tottenham de finale van de Champions League, die verloren werd van Liverpool. Kampioen werd Tottenham nooit.