Italiaanse makelaar prijst Kana (Anderlecht) aan: Een onbetwiste leider

Italiaanse makelaar prijst Kana (Anderlecht) aan: "Een onbetwiste leider"

03-01-2020 17:47 Laatste update: 17:47
35

RSC Anderlecht hanteert sinds de komst van Vincent Kompany meer dan ooit het 'In Youth we trust'-principe. Yari Verschaeren is uiteraard het goudhaantje, al maakte ook Marco Kana (17) al indruk op topmakelaar Leo Saija.

De Italiaanse spelersmakelaar heeft Kana namelijk aangeprezen bij enkele Italiaanse topclubs. "Kana is op jonge leeftijd al een onbetwiste leider. Hij is een technische middenvelder, maar tegelijkertijd ook solide. Bovendien is hij erg balvaardig, en laat hij zich continu in het spel betrekken", vertelt Saija bij Tuttomercatoweb over het Anderlecht-jeugdproduct.

De man voorspelt Kana niet alleen een grote toekomst op clubniveau. "Met Marco Kana hoopt België de lijn van de gouden generatie door te trekken. Zulke talenten zijn de afgelopen jaren de ruggengraat geworden van het nationale elftal, met als orgelpunt de bronzen medaille op het WK in Rusland."

Een vertrek van Kana is voor Anderlecht op dit moment, ondanks de financiële malaise, geen optie. Paars-wit hoopt het goudhaantje nog enkele jaren te laten rijpen om nadien de jackpot te ontvangen.