VP 11, centrale verdediger: 38-jarige routinier, opvolger Kompany en toptransfers

VP 11, centrale verdediger: 38-jarige routinier, opvolger Kompany en toptransfers

03-01-2020 15:40 Laatste update: 15:41
5

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen. Na de doelman linksback en rechtsback, is het nu de beurt aan de centrale verdediger.

Simon Deli – Club Brugge
De beresterke Deli heeft meteen een impact gemaakt na zijn transfer van Slavia Praag. De 1m92 grote Senegalees is de rots in de branding bij Club Brugge en is een indrukwekkende verschijning. Werd meteen ook een leidersfiguur bij Blauw-Zwart.

Michael Ngadeu – KAA Gent
Nog een nieuweling in de Jupiler Pro League die overkwam van Slavia Praag. KAA Gent legde enkele miljoenen op tafel, maar de Kameroener lijkt elke cent waard te zijn. In alle competities scoorde Ngadeu al vier keer, wat zeker niet slecht is voor een centrale verdediger.

Zinho Vanheusden – Standard Luik
Dé recordaankoop van Standard Luik. Vanheusden keerde definitief terug bij de Rouches na een avontuur in Italië en sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de basis op Sclessin. Klopt intussen ook al aan de deur van de Rode Duivels.

Vincent Kompany – RSC Anderlecht
En dat brengt ons tot bij Kompany, want Vanheusden wordt soms zijn vervanger/opvolger genoemd. Toegegeven, de Prins van het Astridpark was weer veel geblesseerd, maar het blijft een feit dat Kompany nog steeds een klasse apart is. Áls hij speelt laat hij nog steeds zien een topverdediger te zijn.

Olivier Deschacht – Zulte Waregem
Deschacht heeft vriend en vijand verrast. De 38-jarige routinier leek dicht bij zijn pensioen aan te zitten, maar bij Zulte Waregem bewijst hij nog niet versleten te zijn. In 24 competitiewedstrijden was Deschacht goed voor twee goals en één assist en Olli is onmisbaar voor Essevee. Is momenteel herstellende van een schouderblessure.

Wesley Hoedt – Antwerp
Ook bij Antwerp trokken ze een nieuwe centrale verdediger aan. De Nederlander Hoedt kwam de gelederen versterken en de 25-jarige verdediger maakt indruk. Niet alleen met zijn verdedigende kwaliteiten en fysieke kracht, maar Hoedt laat ook wekelijks zien over een prachtige traptechniek te beschikken.