Klopp moet puzzelen in Merseyside Derby: 'Hebben maar twaalf fitte veldspelers'

Klopp moet puzzelen in Merseyside Derby: 'Hebben maar twaalf fitte veldspelers'

03-01-2020 15:15 Laatste update: 15:16
4

Liverpool speelt een vrachtlading aan wedstrijden en de drukke kalender begint gevolgen te hebben voor de selectie van Jürgen Klopp. De Duitse trainer moet komend weekend tijdens de Merseyside Derby in het kader van de FA Cup een waslijst aan spelers missen en is 'not amused'.

Naby Keita viel tijdens het met 2-0 gewonnen competitieduel tegen Sheffield United geblesseerd uit en hij voegt zich daarmee op de lange lijst van Liverpool-afwezigen. Onder anderen Fabinho, Xherdan Shaqiri en Joël Matip zitten al in de lappenmand. "Ik weet niet precies wat hij heeft. Het was zijn lies, maar ik kan wel zeggen dat hij niet zal meedoen tegen Everton. Dat zorgt ervoor dat we nog maar twaalf fitte veldspelers in de A-selectie hebben, plus de kids. Dat is niet cool", briest Klopp op het perspraatje in aanloop naar de derby.

Klopp moest eerder in het League Cup-duel tegen Aston Villa al een veredeld jeugdelftal het veld insturen, maar wil daar nu niks van weten. "We zullen met de best mogelijke opstelling spelen. We zullen weer fris zijn, maar we zullen de fans nodig hebben. Zij speelden woensdag, wij donderdag." De Duitse oefenmeester weet dat men bij Everton bloed ruikt. "Voor Everton is dit een kans om voor het eerst sinds jaren weer te winnen op Anfield. Het is voor hen een grote kans."