STVV-eigenaar laat waardering spreken: Hayen toonde zijn liefde voor de club

STVV-eigenaar laat waardering spreken: "Hayen toonde zijn liefde voor de club"

03-01-2020 13:16
1

Sint-Truiden pakte vrijdagochtend uit met de voorstelling van haar nieuwe hoofdcoach. De Sloveen Milos Kostic wordt de sportieve verantwoordelijke op Stayen. CEO Takayuki Tateishi is in de wolken met zijn kersverse aanwinst.

Eigenlijk volgt Kostic in Sint-Truiden de ontslagen Marc Brys op, ook al nam Nicky Hayen tussendoor enkele wedstrijden de honneurs waar als interim. "Eerst en vooral bedanken we Nicky Hayen die de leiding nam over het eerste elftal sinds 30 november", is Tateishi dankbaar op de clubwebsite. "Hij toonde ons zijn liefde voor de club. We gaan nu, samen met deze nieuwe technische staf terug richting de basis filosofie van de club dewelke we reeds uitlegden in januari 2018."

"Natuurlijk zijn de resultaten belangrijk voor een club als de onze. Maar op basis van het budget van de club kunnen en mogen we de groei van onze spelers niet uit het oog verliezen. Milos Kostic, die onze nieuwe T1 wordt, verrichtte al goed werk bij de Sloveense nationale jeugdteams", zet STVV meer dan ooit in op de doorstroming van spelers.

"Vanaf morgen vertrekken de Kanaries op trainingskamp in Spanje waar de nieuwe staf zijn voorbereidingen start richting het tweede deel van de reguliere competitie. Het trainingskamp zal zorgen voor nieuwe competitiviteit tussen de spelers en er zal hard gewerkt worden op tactiek en spelvormen", klinkt de CEO vol vertrouwen. Dinsdag kan Kostic voor het eerst zijn kunnen tonen in een oefenpot met Schalke 04. De eerste competitiewedstrijd van 2020 wordt er eentje tegen KV Kortrijk.