UPDATE: BAS komt op 29 januari met uitspraak over OH Leuven-Union

UPDATE: BAS komt op 29 januari met uitspraak over OH Leuven-Union

Gepubliceerd: vrijdag 3 januari 2020 om 12:30vr 03-01-2020 om 12:30

Laatste update: maandag 20 januari 2020 om 13:26ma 20-01-2020 om 13:26

Oud-Heverlee Leuven gaat in beroep bij het BAS nadat de Geschillencommissie de club uit Eerste Klasse B een forfaitnederlaag aansmeerde vanwege een herhaaldelijke stroompanne. De reactie van OHL is best opmerkelijk, aangezien die forfaitnederlaag op zich geen kwalijke gevolgen had.

Het bewuste duel tussen OH Leuven en Union Saint-Gilloise werd tot vier maal toe onderbreken vanwege een defect aan de verlichting van de hoofdtribune. Aangezien het reglement voorschrijft dat een wedstrijd niet langer dan een half uur mag stilliggen in zulke situaties, besloot de scheidsrechter van dienst af te blazen. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat OHL voor die wedstrijd nu een 0-5 aan de broek krijgt gesmeerd.

Op sportief vlak is die forfait echter een voetnoot. OHL had die drie punten immers niet nodig om zich te verzekeren van de eerste periodetitel in Eerste Klasse B. Toch gaan de Leuvenaars nu dus in beroep. 'De club is ontgoocheld dat de Geschillencommissie niet heeft geantwoord op de argumenten die op de zitting werden aangebracht en met de nodige documenten ondersteund. Daarom heeft OH Leuven beslist om beroep aan te tekenen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport', rechtvaardigt de club haar beslissing.

Update: Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal zich op woensdag 29 januari uitspreken over de lichtpannen tijdens Oud-Heverlee Leuven tegen Union. OH Leuven ging in beroep bij het BAS. De topper werd in de 54e minuut bij een 0-0 gestaakt.

Poll

Begrijp jij dat OHL in beroep gaat?

(112 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws