OFFICIEEL: Dembélé heeft nieuwe hoofdtrainer in China

OFFICIEEL: Dembélé heeft nieuwe hoofdtrainer in China

03-01-2020 09:44 Laatste update: 04-01-2020 07:46

Dragan Stojkovic is niet langer de hoofdtrainer van Guangzhou R&F. De Chinese club van Mousa Dembélé maakt daarmee de weg vrij voor de komst van Giovanni van Bronckhorst, die op het punt staat een miljoenencontract te tekenen.

Het ontslag van Stojkovic komt niet uit de lucht vallen. Guangzhou R&F eindigde afgelopen seizoen op een teleurstellende twaalfde plaats en heeft de ambitie om in de Chinese top te eindigen. Bovendien werd het laatste etmaal duidelijk dat Van Bronckhorst in aantocht is.

Guangzhou R&F spreekt van 'vriendschappelijke onderhandelingen' met Stojkovic over diens vertrek. Ook assistent-trainer Terry Butcher vertrekt. Van Bronckhorst neemt in elk geval Jean-Paul van Gastel mee naar Guangzhou en hoopt ook Arno Philips, fysiektrainer van Feyenoord en Oranje, spoedig te verwelkomen.

Stojkovic stond liefst vijf seizoenen aan het roer bij Guangzhou R&F en is daarmee de langst dienende trainer in de geschiedenis van de club én het Chinese voetbal. De bekendmaking van de komst van Van Bronckhorst lijkt nu een kwestie van tijd. Hij is al met Van Gastel en zaakwaarnemer Guido Albers in Guangzhou.

Update: Het is officieel: Van Bronckhorst is de nieuwe trainer van Guangzhou R&F en Mousa Dembélé. De Chinese clubleiding heeft hem in de nacht van vrijdag op zaterdag aangesteld als hoofdtrainer.