De Bruyne kroont zich tot vierde duurste voetballer ter wereld: Niet onlogisch

De Bruyne kroont zich tot vierde duurste voetballer ter wereld: "Niet onlogisch"

03-01-2020 08:11
7

Kevin De Bruyne is het voorbije jaar nóg wat duurder geworden. Met zijn prijskaartje van 150 miljoen euro moet de Rode Duivel slechts drie voetballers voorlaten op de internationale ranglijst. Voor het eerst laat een Belg zelfs Lionel Messi achter zich.

Het Nieuwsblad stelde een lijstje op van de spelers met de hoogste transferwaarde ter wereld. Helemaal bovenaan prijkt Kylian Mbappé. De superster van Paris Saint-Germain, nog altijd maar 21, zou liefst 200 miljoen moeten kosten. Raheem Sterling (Man City) en Neymar (evenzeer PSG) volgen op respectabele achterstand: 160 miljoen.

Nog eens tien miljoen verderop staat dus De Bruyne. Op een jaar tijd is de waarde van onze landgenoot met twintig miljoen gestegen. Daarmee troeft KDB dus onder meer Messi en Cristiano Ronaldo af. Beide supersterren zijn inmiddels op behoorlijke leeftijd gekomen, waardoor hun transferwaarde aanzienlijk is gedaald.

Patrick De Koster, de makelaar van De Bruyne, geeft toelichting bij het bedrag dat zijn pupil waard is. "150 miljoen euro klinkt veel, maar is geen onlogisch bedrag", oordeelt De Koster. "Kevin is op dit moment een bepalende speler van een van de beste ploegen ter wereld. Zolang er wereldwijd massaal geld in het voetbal wordt gepompt, gaan de bedragen zeker niet zakken, alleen nog maar meer stijgen."