Vanaken gelooft in doorbraak van ploegmaat bij Club Brugge: Hij werkt hard

Vanaken gelooft in doorbraak van ploegmaat bij Club Brugge: "Hij werkt hard"

02-01-2020 22:31 Laatste update: 22:33

Club Brugge is actief op de transfermarkt en hoopt deze winter nog een nieuwe spits in huis te halen. Afgelopen zomer investeerde het nog fors in David Okereke, die zo'n acht miljoen euro kostte. De verwachtingen kon hij niet helemaal waarmaken, al geeft men de Nigeriaan bij Club Brugge nog niet op.

Zo blijft ploegmaat Hans Vanaken nog geloven in zijn ploegmaat Okereke. "Hij werkt hard en is hier graag, is mijn indruk; dat komt wel weer goed", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

"En dat geldt voor iedere spits, denk ik. Nu klinkt de conclusie voor sommige jongens misschien: 'Niet goed genoeg', maar over twee maanden worden ze wellicht de held van de Play-Offs", geeft de sterkhouder van Club Brugge aan.

Vanaken verwacht dat Okereke zeker nog zal groeien. "Als je achttien bent, gaat het met ups en downs, maar eens je wat ervaring hebt, vermijd je dat dipje. Dat is misschien het verschil tussen ons middenveld en de spitsen, die jonger zijn, zichzelf misschien wat meer druk opleggen en wat wisselvalliger presteren", besluit hij.