OHL verliest met forfaitscore na stroompanne, periodetitel niet in het gedrang

OHL verliest met forfaitscore na stroompanne, periodetitel niet in het gedrang

02-01-2020 20:46 Laatste update: 20:47
1

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft geoordeeld dat Oud-Heverlee Leuven de wedstrijd van 1 november tegen Union Saint-Gilloise met 0-5 verliest. Door een stroompanne kon de partij niet worden uitgespeeld.

De wedstrijd aan Den Dreef tussen OHL en Union gestaakt in de 54e minuut. Het stond toen 0-0. OHL liet netbeheer Fluvius de stroompanne onderzoeken. De club was ervan overtuigd dat die stroompanne gelinkt was aan een stroomuitval in de Kardinaal Mercierlaan.

Als er overmacht in het spel is, kan een match (gedeeltelijk) herspeeld worden, maar daar werd dus geen rekening meegehouden. Er werd beslist dat de uitkomst van de match een forfaitzege is voor Union. OHL kan nog in beroep gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). 

De beslissing van de Geschillencommissie liet een tijdje op zich wachten. De eerste periode in 1B is ondertussen afgelopen en OHL won de periodetitel. Dat komt geen verandering in. OHL heeft genoeg punten om zonder deze wedstrijd de periodetitel te pakken.