'Neymar zet 'Operation Exit' in en overweegt FIFA-clausule te gebruiken'

'Neymar zet 'Operation Exit' in en overweegt FIFA-clausule te gebruiken'

Gepubliceerd: donderdag 2 januari 2020 om 20:01do 02-01-2020 om 20:01

Neymar wil na dit seizoen niet meer voor Paris Saint-Germain spelen. Dat meldt het Spaanse Sport. Volgens de krant heeft het kamp van de Braziliaan 'Operation Exit' ingezet, dat uiteindelijk moet leiden tot een transfer naar FC Barcelona.

Het ondernemen van juridische stappen is daarbij niet ondenkbaar. Neymar is helemaal klaar in Parijs en heeft nauwelijks contact met de club en zijn directe omgeving. De superster voelt zich niet op zijn gemak, voelt geen liefde van de fans en is niet van plan langer dan nodig is bij de club te blijven. Een terugkeer naar Barcelona is zijn doel en de foto die eind december werd gemaakt met Luis Suarez en Lionel Messi, met wie hij in Barça 'MSN' vormde, heeft die geruchten alleen maar aangewakkerd.

Volgens Sport bekijkt Neymar nu de opties om een vertrek bij PSG te forceren. Omdat hij komende zomer zijn derde seizoen in Parijs achter de rug heeft, verlaat hij de zogenaamde 'beschermde contractperiode'. Dat betekent dat Neymar volgens de regels van de FIFA twee manieren heeft om zijn contract eenzijdig te verbreken.

De eerste manier waarop een speler zijn contract eenzijdig kan opzeggen is als hij in een seizoen minder dan tien procent van de officiële wedstrijdminuten heeft gespeeld. Dit is bij Neymar niet het geval. Er is echter ook een andere optie. Neymar kan zichzelf uit zijn contract kopen. Dit moet eigen geld zijn, dus niet van een derde partij zoals FC Barcelona. Bij een transfer naar Barcelona kunnen vervolgens echter wel afspraken gemaakt worden waardoor dit bedrag gecompenseerd kan worden.

De hoogte van het bedrag waarmee Neymar zich uit zijn contract kan kopen, zal door de FIFA bepaald moeten worden. Dit is een ingewikkeld proces omdat er geen precedenten van dit formaat zijn. De speler moet dan wel binnen vijftien dagen na zijn laatste officiële wedstrijd aan zijn club kenbaar maken dat hij wil vertrekken om sancties te voorkomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws