'Eén van de rijkste Belgen getipt als opvolger van Coucke bij Anderlecht'

'Eén van de rijkste Belgen getipt als opvolger van Coucke bij Anderlecht'

02-01-2020 17:16 Laatste update: 17:16
34

De geruchten dat Marc Coucke niet lang meer aan boord blijft bij RSC Anderlecht, blijven aanhouden. De Morgen merkte op dat de voorzitter niet meer op dezelfde golflengte zit van Vincent Kompany en co. De krant tipt alvast een nieuwe grote man bij Anderlecht.

De spanning is bij Anderlecht, gezien de sportieve malaise, al enige tijd te snijden. 'Coucke is het probleem van Anderlecht. Vroeg of laat gaat dit ontploffen, op alle niveaus. Ofwel laat de raad van bestuur van zich horen, ofwel komen de supporters in opstand.'

Een onbekende makelaar gaat zelfs nog een stapje verder. De Anderlecht-voorzitter wordt zowaar als een stroman gezien. "Coucke heeft zich laten rollen. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze een nuttige idioot zochten om de putten van het vorige beleid te dichten."

Alexandre Van Damme, aandeelhouder bij AB Inbev én één van de rijkste Belgen, wordt getipt als mogelijke opvolger van Coucke bij Anderlecht. "Ik kan alleen maar hopen dat hij ze snel aan Van Damme verkoopt. Het zou me sterk verbazen als die geen voorkooprecht heeft. Bovendien is hij veel en veel rijker dan Coucke. Dus, waarom niet?", klinkt het.