Update: 'Musona traint mee bij Eupen op winterstage in Qatar'

Update: 'Musona traint mee bij Eupen op winterstage in Qatar'

02-01-2020 16:31 Laatste update: 09-01-2020 10:48
21

RSC Anderlecht heeft mogelijk een oplossing gevonden voor Knowledge Musona. De Zimbabwaan kan namelijk volgens Times Live op de interesse rekenen van Mamelodi Sundowns, een team uit Zuid-Afrika. Bij Anderlecht is Musona al enige tijd overbodig.

Het contract van Musona loopt dan nog wel tot medio 2022, toch wil Anderlecht snel af van de aanvaller. In de zomer van 2018 kwam Musona over van KV Oostende, maar in het Lotto Park kon hij nooit overtuigen. Ook een uitleenbeurt aan Sporting Lokeren, de tweede helft van vorig seizoen, bracht geen zoden aan de dijk.

Musona komt sinds 2011 uit in de Belgische competitie. Enkel bij Oostende kon de aanvaller echt overtuigen. Voordien speelde Musona voor Kaiser Chiefs. Reeksgenoot Sundowns hoopt de Zimbabwaans international komende winter nog weg te halen bij Anderlecht. De vraagprijs van paars-wit zal wellicht niet al te hoog zijn.

UPDATE: Musona blijft mogelijk in de Jupiler Pro League actief. Het Nieuwsblad weet dat KAS Eupen aan de Anderlecht-aanvaller denkt. Bovendien verkiest Musona ook een verlengd verblijf in België, gezien zijn familie.

UPDATE: Eupen heeft nu ook gedeeld dat Musona meetraint in Qatar als testspeler. Dat geldt ook voor Emmanuel Sowah, een andere ongewenste Anderlecht-speler.