Algemeen Dagblad: Van Bronckhorst naar Chinese partnerclub van Ajax

Algemeen Dagblad: Van Bronckhorst naar Chinese partnerclub van Ajax

02-01-2020 15:36

Giovanni van Bronckhorst staat op de drempel van een verhuizing naar China. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Bij Guangzhou R&F ligt een lucratief contract klaar voor de 44-jarige trainer.

Van Bronckhorst is van plan Arno Philips, de fysiektrainer van Feyenoord en het Nederlands elftal, nog deze week mee te nemen naar China. De stap van de voormalig Feyenoord-trainer is opvallend, omdat Guangzhou R&F de Chinese zusterclub is van Ajax. Ed Engelkes is technisch directeur bij de nummer twaalf van het afgelopen Super League-seizoen.

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Van Bronckhorst 'volgens ingewijden vandaag nog een contract zal ondertekenen' bij Guangzhou. Hij kent Philips van zijn periode bij Feyenoord.

Na afloop van vorig seizoen trok van Bronckhorst de deur achter zich dicht in De Kuip. Hij ging niet veel later aan de slag bij de City Group, waar clubs als Manchester City, New York City FC en Melbourne City FC onder vallen. Rond het vertrek van Mikel Arteta naar Arsenal werd nog gespeculeerd over een rol in de technische staf van City-manager Josep Guardiola.