VP 11, de rechtsback: Fysiek monster, ervaring en Scandinavië boven

VP 11, de rechtsback: Fysiek monster, ervaring en Scandinavië boven

02-01-2020 16:00 Laatste update: 16:06
5

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen. Na de doelman en linksback, is het nu de beurt aan de rechtsback.

Clinton Mata – Club Brugge
Mata blijft na zijn overstap van Charleroi stappen maken. De vleugelverdediger is uitgegroeid tot één van de sterkhouders bij Club Brugge. De 27-jarige rechtsback is fysiek een monster en gaat ook aanvallend zijn gangetje.

Mikael Lustig – KAA Gent
Lustig kwam afgelopen zomer van het Schotse Celtic en heeft zich zonder moeite aangepast. De 33-jarige verdediger brengt veel ervaring met zich mee en kan op meerdere posities uit de voeten. Dit seizoen gaf hij in alle competities al vijf assists.

Aurélio Buta – Antwerp
De 22-jarige Portugese verdediger is een vaste waarde onder Laszlo Bölöni bij Antwerp. Dit seizoen gaf Buta twee assists in de Jupiler Pro League en daarbovenop vond hij ook eenmaal de weg naar de netten.

Joakim Maehle – KRC Genk
Dit seizoen gaat het een pak minder met landskampioen KRC Genk en dat geldt ook voor Maehle. De rechtsback blijft echter wel een belangrijke pion van de Limburgers. In de competitie gaf hij tot nu toe vier assists in achttien wedstrijden. De 22-jarige Deen heeft een marktwaarde van zo’n 9 miljoen euro.