'Neuer en Bayern München botsen: doelman wil na komst concurrent álles spelen'

'Neuer en Bayern München botsen: doelman wil na komst concurrent álles spelen'

02-01-2020 11:26
3

Bayern München heeft Manuel Neuer op de kast gejaagd. Althans, dat meldt Sport Bild. Volgens het Duitse medium zijn de Duitse doelman en clubleiding het oneens over de invulling van de keeperspositie volgend seizoen.

Het is geen geheim dat Bayern op het punt staat Alexander Nübel transfervrij over te nemen van Schalke 04. Voorafgaand aan de bekendmaking van de deal is er gesproken met Neuer, maar dat gesprek ontspoorde volgens Sport Bild volledig. De reden: Bayern wil dat Neuer volgend seizoen in zo'n vijftien wedstrijden zijn plek afstaat aan Nübel, maar de eerste doelman van Duitsland ziet dat niet zitten. Hij wil alles spelen, inclusief oefenwedstrijden.

De 23-jarige Nübel kan zich derhalve opmaken voor een felle concurrentiestrijd in München. Bayern verwacht intussen dat Neuer zich flexibeler op gaat stellen, mede doordat de doelman in het seizoen 2017/2018 liefst zeven maanden moest toekijken met een blessure. In die periode bleef de club altijd achter hem staan. Neuer vindt dat echter niet meer dan logisch. Hij ligt tot medio 2023 vast in de Allianz Arena. Nübel gaat binnenkort voor vijf jaar tekenen.