Verheyen zag Evenepoel het ook maken als voetballer: Ik vond dat een goeie

Verheyen zag Evenepoel het ook maken als voetballer: "Ik vond dat een goeie"

02-01-2020 11:00
2

Als negentienjarige ligt de wielerwereld aan de voeten van Remco Evenepoel. In zijn eerste jaar bij de profs presteerde het gigatalent al in die mate dat hij de titel 'Sportman van het Jaar' toebedeeld kreeg. En toch had Evenepoel zomaar voetballer kunnen zijn, vindt Gert Verheyen.

Dat Evenepoel tot enkele jaren geleden nog voor de jeugdploegen van RSC Anderlecht speelde, is inmiddels genoegzaam bekend. Verheyen zag de youngster ook in het voetbal ver komen. "Mag ik opmerken: als Vincent Kompany eerder naar Anderlecht was gekomen, dan speelde Evene­poel daar nu op de linksback", doet Verheyen een boude uitspraak bij Het Nieuwsblad.

"Ik heb hem een eerste keer zien spelen bij de U15. België-Nederland, in Kapellen. Ik was trainer van de U19, maar ging kijken naar de jongere lichting om te zien wie er zou kunnen doorgroeien. Drie namen had ik aangeduid. Onder de linksback Evenepoel stond toch een streep. Ik vond dat een goeie", geeft Verheyen aan.

Uiteindelijk hakte Evenepoel de knoop door: hij wilde wielrenner worden. "Maar toen ik de naam Evene­poel hoorde in de koers, dacht ik: Tiens, is dat geen sjotter geweest? Ik ben toen eens gaan rommelen in mijn papieren", vertelt Verheyen nog een anekdote.