Drie Rode Duivels vallen opnieuw in de prijzen met plekje in 'Team of the Decade'

Drie Rode Duivels vallen opnieuw in de prijzen met plekje in 'Team of the Decade'

Gepubliceerd: donderdag 2 januari 2020 om 10:41do 02-01-2020 om 10:41

Laatste update: donderdag 2 januari 2020 om 11:04do 02-01-2020 om 11:04

Het tweede decennium van de 21e eeuw behoort inmiddels helemaal tot het verleden. Tijdens de eindejaarsperiode komen tal van media met lijstjes over de voorbije tien jaar. Op de valreep stelde ook de Daily Mail een 'Team of the Decade' samen. Daarin prijken liefst drie Rode Duivels.

Centraal achterin krijgt Vincent Kompany een plaatsje. De oud-aanvoerder van Manchester City wordt gekoppeld aan Virgil Van Dijk (Liverpool FC). 'Hij werd hun grote leider, zowel op als naast het veld, en een sleutelluitenant voor Guardiola', schrijft Daily Mail over de impact van Kompany op de successen van City.

Een rijtje hoger mag Kevin De Bruyne zich de regisseur van het fictieve middenveld noemen. 'Zijn komst werd gezien als een enorme gok, aangezien hij al eens gefaald was in de Premier League', verwijst het Engelse medium naar zijn periode bij Chelsea FC. 'De Bruyne groeide echter uit tot de spil van het misschien wel beste elftal uit de geschiedenis. Het oog voor passing van de spelmaker en zijn geweldige keuzes zijn ongeëvenaard in het voetbal, waarschijnlijk zelfs wereldwijd.'

Tot slot kan ook Eden Hazard niet ontbreken. Jarenlang schitterde de dribbelaar bij Chelsea FC. 'De Belg maakte meteen indruk op Stamford Bridge. Weinig spelers waren zo schrikwekkend voor verdedigers én zo leuk om naar te kijken als Hazard', besluit Daily Mail.

'Team of the Decade' volgens Daily Mail:
De Gea - Zabaleta, Kompany, Van Dijk, Azpilicueta - De Bruyne, Kanté, Touré - Bale, Agüero, Hazard

Overigens viel nog een vierde Rode Duivel in de prijzen. Daily Mail stelde immers ook een lijstje bankzitters op van jongens die het elftal net niet haalden. Daar mag Jan Vertonghen (Tottenham) zich bij rekenen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws