'Ajax vreest op financiële limieten te botsen met terughalen Vertonghen'

'Ajax vreest op financiële limieten te botsen met terughalen Vertonghen'

02-01-2020 07:16

Het Laatste Nieuws meldt dat Ajax geïnteresseerd is in Jan Vertonghen, maar concurrentie krijgt van enkele Europese topclubs. Het contract van de verdediger bij Tottenham Hotspur loopt aan het einde van dit seizoen af en het ziet er vooralsnog niet naar uit dat beide partijen een akkoord gaan bereiken over verlenging. 

The Telegraph schreef zondag al dat Vertonghen (32) op het lijstje staat bij Ajax. Het Laatste Nieuws meldt ten opzichte van de Engelse kwaliteitskrant niet veel nieuwe informatie, maar de geruchten rond Vertonghen en Ajax krijgen wel een steeds serieuzer karakter.

Tottenham wil graag een jaar door met Vertonghen, maar de contractbesprekingen 'zitten in het slop', aldus HLN. 'Een akkoord blijft uit'. Naast Ajax heeft ook SSC Napoli hem op de lijst, net als Internazionale. 

De interesse van Ajax in Vertonghen is vooralsnog niet concreet, schrijft Het Laatste Nieuws. 'Ajax zou wel willen. De Nederlandse topclub denkt na of ze een nieuwe poging wagen om Jan Vertonghen (bijna 33) terug te halen. Ajax vreest echter op zijn financiële limieten te zullen botsen.'

Vertonghen is bezig aan zijn achtste seizoen bij Tottenham. Sinds woensdag is hij vrij om te onderhandelen met andere clubs.