Jesus grote man bij overwinning City, West Ham makkelijk voorbij Bournemouth

01-01-2020 20:27
1

Na de 3-2 nederlaag tegen Wolverhampton Wanderers heeft Manchester City zich goed hersteld tegen het Everton van Carlo Ancelotti. De Italiaanse coach won de eerste twee wedstrijden in dienst van The Toffees, maar op bezoek bij City had zijn ploeg minder geluk: het werd 2-1 voor de ploeg van Pep Guardiola.

Manchester City - Everton 2-1
Grote man aan Manchester City-zijde was Gabriel Jesus, die na rust beide doelpunten op zijn naam schreef. Vooral het eerste doelpunt van de Braziliaan was fraai: met een goede aanname was hij zijn directe tegenstander Mason Holgate kwijt, om vervolgens knap raak te schieten in de verre hoek.

Met zijn tweede treffer leek Jesus de wedstrijd te beslissen. Hij verschalkte Everton-keeper Jordan Pickford in de korte hoek. Het was echter Richarlison die de spanning terugbracht in de wedstrijd. Na een foute pass van City-keeper Claudio Bravo onderschepte Everton de bal. Na een goede voorzet kon Richarlison volledig vrij intikken bij de tweede paal.

De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar voor City. Jesus was nog dichtbij zijn derde treffer, maar trof de paal. In de eerste helft werd er nog een doelpunt van Phil Foden afgekeurd vanwege buitenspel. Kevin De Bruyne speelde een volledige wedstrijd.

West Ham United - Bournemouth 4-0
West Ham United heeft in eigen stadion geen spaan heel gelaten van Bournemouth. Het werd 4-0 voor de ploeg van de teruggekeerde coach David Moyes door doelpunten van Sébastien Haller, Felipe Anderson en twee treffers van Mark Noble. Vooral het doelpunt van Haller mocht er wezen: de Franse spits maakte met een halve omhaal de 2-0.

Norwich City - Crystal Palace 1-1
Norwich City heeft in de slotfase van de wedstrijd tegen Crystal Palace de overwinning uit handen gegeven. Door een treffer van Todd Cantwell kwam de thuisploeg al snel op voorsprong, maar in de slotfase maakte Connor Wickham de gelijkmaker. De invaller tikte een voorzet van Wilfried Zaha binnen. De treffer werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar na inmenging van de VAR werd de treffer toch goedgekeurd.