Vertonghen en Alderweireld beginnen met verlies, Kabasele en Tielemans winnen

01-01-2020 17:57

Tottenham Hotspur is het nieuwe jaar rampzalig begonnen. Op St. Mary's ging de ploeg van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld met 1-0 onderuit tegen Southampton. Extra klap is de blessure van Harry Kane.

Tottenham beleefde een valse start tegen Southampton: na zeventien minuten zette Danny Ings zijn ploeg op voorsprong. De Engelse spits stuurde Toby Alderweireld het bos in met een handige voetbeweging en tekende voor alweer zijn dertiende treffer van het seizoen.

Een offensief van Spurs mocht verwacht worden, maar niets bleek minder waar. De ploeg van Mourinho speelde pover en creëerde nauwelijks kansen tegen Southampton. Tot overmaat van ramp haakte Harry Kane, die zijn derde wedstrijd in zes dagen speelde, ook nog geblesseerd aan zijn hamstring. Alderweireld en Vertonghen speelden een volledige wedstrijd.

Newcastle United - Leicester City
Door twee fouten van Florian Lejeune ging Newcastle United op Nieuwjaarsdag met 0-2 onderuit tegen Leicester City. Eerst profiteerde ex-Magpie Ayoze Perez van een onbegrijpelijke pass van Lejeune, waarna James Maddison drie minuten later voor de beslissing zorgde. Hamza Choudhury maakte er ook nog op prachtige wijze 0-3 van. Het totaal uitgeputte Newcastle speelde een groot deel van de tweede helft met tien man door vier (!) noodgedwongen wissels door blessures, Leicester City deed het een volledige wedstrijd met Youri Tielemans.

Watford - Wolverhampton Wanderers
Watford, tot voor kort nog de troosteloze hekkensluiter van de Premier League, vervolgde zijn opmars met een zege op nummer zeven Wolverhampton Wanderers: 2-1. Gerard Deulofeu en Abdoulaye Doucouré scoorden. De aansluitingstreffer van de negentienjarige Pedro Neto mocht niet baten voor Wolves. Twintig minuten voor tijd kreeg Watford-verdediger Christian Kabasele nog rood, Dendoncker speelde de volledige partij.