Henry heeft nieuwe uitdaging in MLS: Zijn aanwezigheid was cruciaal

Henry heeft nieuwe uitdaging in MLS: "Zijn aanwezigheid was cruciaal"

01-01-2020 17:00
0

Thierry Henry is sinds november coach bij Montreal Impact in de Major League Soccer. Henry is vastbesloten om er iets van te maken aan de zijde van technisch directeur Olivier Renard (ex-Standard).

Het was Renard die Henry over de streep kon trekken. "Ik zou zeggen: de aanwezigheid van Renard was cruciaal. Hij is mijn baas, maar ik heb toch enkele mensen die hem kennen van bij de nationale ploeg bevraagd over hem", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. "Op basis van zijn verleden had ik snel door welke ideeën hij verder wilde ontwikkelen. We zitten ongeveer op dezelfde golflengte wat betreft de manier waarop we de club willen doen groeien."

Henry komt terecht in een groeiende competitie. "Het gaat in stijgende lijn met de MLS. Het niveau van de wedstrijden gaat omhoog, het publiek is in groten getale aanwezig, er worden supportersgroepen opgericht en de meeste clubs hebben een eigen stadion. De competitie is aan het veranderen en daarom is Montréal een mooie uitdaging voor mij. Bovendien vond ik het een geweldige challenge om aan de slag te gaan bij een club die al drie jaar op rij de Play-Offs heeft gemist."

Tot nu toe heeft Henry gemengde gevoelens bij het trainersvak. "Ik heb een mooie ervaring achter de rug bij de Rode Duivels en ik hou minder goede herinneringen over aan Monaco, maar ik heb er ondanks de moeilijke omstandigheden veel bijgeleerd", zo geeft Henry aan. Bij Monaco mocht Henry amper drie maanden aanblijven als coach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie