Vanaken reageert op conflict met Diagne: Daar ben ik het niet mee eens

Vanaken reageert op conflict met Diagne: "Daar ben ik het niet mee eens"

Gepubliceerd: woensdag 1 januari 2020 om 16:45wo 01-01-2020 om 16:45

Laatste update: woensdag 1 januari 2020 om 17:03wo 01-01-2020 om 17:03

Hans Vanaken kende in 2019 heel wat hoogtepunten, maar tegen PSG beleefde hij een dieptepunt. Het penaltydebacle met Mbaye Diagne ligt nog vers in het geheugen. In Sport/Voetbalmagazine komt hij daarop terug.

Veel fans vonden toen dat Vanaken zich te makkelijk de bal liet ontfutselen. "Daar ben ik het niet mee eens", aldus Vanaken. "We hebben allemaal het dispuut gezien tussen Refaelov en Mbokani en toen zei iedereen: het kán toch niet dat die twee ruzie maken op het veld. Moest ik het dan wél doen?"

"Ofwel ben ik op dat moment een pussy voor de mensen, iemand die niet voor zichzelf durft opkomen, ofwel een ruziemaker. Geen van de twee opties vond ik iets hebben. Tussenin zat niks. Ik kon op dat moment als aanvoerder niks goed doen voor de buitenwereld. Naar mijn gevoel heb ik voor mezelf het beste gedaan en iedereen die in het voetbal zit, weet dat dit de juiste weg was. Ik ben rustig gebleven."

Vanaken zelf heeft er daarna niet meer over nagedacht. "Ik ben niet iemand die over zoiets gaat liggen piekeren. Dat gaat de klok niet terugdraaien. Punt. Volgende match."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Moet Hans Vanaken mee naar het EK volgende zomer?

(577 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws