Sensationele scoop uit Engeland: 'Ajax denkt aan terugkeer Vertonghen'

Sensationele scoop uit Engeland: 'Ajax denkt aan terugkeer Vertonghen'

01-01-2020 16:15 Laatste update: 16:32
7

Spectaculair transfernieuws op Nieuwjaarsdag: Ajax heeft plannen om Jan Vertonghen terug te halen naar Amsterdam. Dat meldt The Telegraph. Mogelijk vertrekt de Rode Duivel deze winter al bij Tottenham Hotspur.

Vertonghen beschikt over een aflopend contract. Om nog wat aan hem te kunnen verdienen, moet Spurs hem in de winterse transferperiode van de hand doen. Volgens The Telegraph is Ajax geïnteresseerd in Vertonghen, net als Napoli. Door zijn aflopende contract heeft Vertonghen geen toestemming van Spurs nodig om te praten met andere clubs.

Ajax verkocht Vertonghen zeven jaar geleden voor 12,5 miljoen euro aan Tottenham Hotspur. In Londen was de Belg jarenlang een zéér gewaardeerde kracht en ook na de komst van manager José Mourinho staat hij vaak in de basis. Vertonghen is inzetbaar als centrale verdediger en linksback.

De hereniging tussen Ajax en Vertonghen komt mogelijk in een stroomversnelling door de ontstoken hartspier van Daley Blind. Het is onduidelijk of de verdediger de rest van het seizoen nog een rol kan spelen bij Ajax, waardoor de club open zou staan voor een extra verdediger.

Ajax heeft in elk geval concurrentie van Napoli. De Italiaanse club probeerde Vertonghen afgelopen zomer al naar Italië te halen, maar Spurs werkte toen niet mee aan een vertrek. Vertonghen, die voor zijn doorbraak ook de jeugdopleiding van Ajax doorliep, heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit wil terugkeren bij zijn jeugdliefde.