Chelsea begint het nieuwe jaar slecht door geniale omhaal bij Brighton

01-01-2020 15:42 Laatste update: 15:43

Chelsea heeft op Nieuwjaarsdag de lastige uitwedstrijd bij Brighton niet in een overwinning omgezet. Een vroege goal van Cesar Azpilicueta leek genoeg voor een minieme zege in Zuid-Engeland, maar vlak voor tijd maakte Alireza Jahanbakhsh op schitterende wijze gelijk: 1-1.

'Doelpunt van het jaar' van Jahanbakhsh levert gelijkspel op tegen Chelsea
Het was al vroeg raak voor de ploeg van trainer Frank Lampard. Na een corner die slecht werd verwerkt viel de bal voor de voeten van Azpilicueta, die het leer vervolgens alleen maar in het lege doel hoefde te schieten: 0-1. In het restant van de eerste helft hoefde Chelsea geen enkele moeite te doen om die voorsprong vast te houden. Brighton speelde beroerd en maakte geen enkele aanspraak op een doelpunt.

Na rust gingen The Seagulls, waar Leandro Trossard in de basis stond, wat meer naar voren voetballen en moest het bezoek uit Londen af en toe wat zenuwachtige momenten doorstaan. Toch leek het er niet op dat Chelsea nog in de problemen zou komen, maar dat gebeurde wel. Dat was te danken aan invaller Alireza Jahanbakhsh, die met een omhaal (!) tot scoren kwam en daarmee de 1-1 in de netten prikte. Nu al kandidaat voor goal van het jaar?