Ik snap nog steeds niet waarom KV Mechelen in Eerste Klasse A speelt

"Ik snap nog steeds niet waarom KV Mechelen in Eerste Klasse A speelt"

Gepubliceerd: woensdag 1 januari 2020 om 15:15wo 01-01-2020 om 15:15

Hernan Losada blikt in Sport/Voetbalmagazine een laatste keer terug op 2019, het jaar waarin hij T1 werd van Beerschot. Beerschot heeft al een bewogen seizoen achter de rug, en dat heeft deels met KV Mechelen te maken.

Beerschot geloofde namelijk dat het dit seizoen mocht aantreden in 1A na Operatie Propere Handen. "Dat was vooral mentaal een flinke opdoffer. Zeker voor de spelers die naar hier waren gekomen om in 1A te spelen. Een week voor de competitiestart kregen we te horen dat we weer in 1B moesten voetballen omdat KV Mechelen toch mocht promoveren. Heel lastig om je dan weer op te laden."

Losada kan het ondertussen wel in perspectief plaatsen. "Niemand ging ervan uit dat KV Mechelen zou mogen promoveren. Met alle bewijslast die er tegen hen op tafel lag, begrijp ik nog steeds niet dat die club in 1A speelt nu. Anderzijds: op sportief vlak hebben we de promotie niet afgedwongen, daar moeten we eerlijk in zijn."

Inmiddels zijn de relaties met KV Mechelen al iets beter. "Ik vind Wouter Vrancken een geweldig persoon. Hij is een trainer die al overal waar hij werkte succes behaalde. Niet evident. Wij komen heel goed overeen. We wisselen zelfs vaak tips uit", sluit Losada af met een positieve noot.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws