Op recordjacht in 2020: Deze records zouden wel eens kunnen sneuvelen dit jaar

Op recordjacht in 2020: Deze records zouden wel eens kunnen sneuvelen dit jaar

01-01-2020 14:15 Laatste update: 05-01-2020 14:00
1

Met 2019 dat nu definitief achter ons ligt, kijken we reikhalzend uit naar wat voetbaljaar 2020 in petto heeft voor ons. VoetbalPrimeur.be verzamelde alvast enkele interessante records die misschien wel eens kunnen sneuvelen dit jaar.

Pakt Club Brugge een recordaantal punten in de reguliere competitie?

Clement en Co hebben tot nog toe 49 punten verzameld na twintig gespeelde wedstrijden. Met nog dertig punten te verdienen zou het dus goed kunnen dat Club Brugge het meeste punten weet te verzamelen in de reguliere competitie sinds de invoering van de play-offs. Het huidige record staat op naam van RSC Anderlecht. Zij wisten in het seizoen 2009-10 maar liefst 69 punten te pakken. Club heeft dus genoeg aan een 21/30 om dat record scherper te stellen.

Laat Cercle Brugge een recordaantal punten liggen in de reguliere competitie?

Cercle Brugge staat momenteel laatste in de stand met een schamele elf punten uit 21 wedstrijden. Het zal nare herinneringen terugbrengen uit het seizoen 2012-13, toen wist Cercle Brugge veertien puntjes te sprokkelen na 30 wedstrijden, het laagste aantal ooit in de Pro League na de invoering van de play-offs. Wilt Cercle Brugge het weinig eervolle record niet scherper stellen, pakt het best toch maar meer dan drie punten in de komende negen wedstrijden.

Weet Club Brugge het minste tegendoelpunten ooit te slikken in de reguliere competitie?

Een ander record dat Club Brugge mogelijk weet te breken in 2020 is die van het minste aantal tegendoelpunten in de reguliere competitie. Als we kijken vanaf het seizoen dat de play-offs werden ingevoerd, zien we dat Standard momenteel dat record op zijn conto mag schrijven. De Luikenaars kregen in het seizoen 2013-14 maar 17 doelpunten tegen in de reguliere competitie. Club Brugge zit momenteel aan acht geslikte goals en is dus goed op weg om dat record te breken.

Wordt Dries Mertens topschutter allertijden bij Napoli?

Met een aflopend contract dat maar niet verlengd lijkt te geraken, haast Mertens zich toch maar best. Vier doelpuntjes moet hij nog weten te maken om helemaal alleen de all-time topschutterslijst van Napoli aan te voeren. Marek Hamsik is de man die Mertens moet weten te kloppen, de Slovaak wist er 121 te maken in zijn tijd bij Napoli.

Geeft Kevin De Bruyne het meeste assists ooit in één Premier League seizoen?

Hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe landstitel voor KDB dit jaar, toch kan hij het seizoen wel nog afsluiten met een knap record. Al sinds 2003 slaagt niemand er in om het record van om ter meeste assists in één Premier League seizoen af te pakken van ene Thierry Henry. De Fransman wist er twintig uit te delen in het seizoen 2002-03. De Bruyne zit momenteel aan dertien assists in het huidige Premier League seizoen, met nog achttien wedstrijden te gaan ligt dit record binnen handbereik.

Weet Romelu Lukaku het meeste doelpunten ooit in één Serie A seizoen te maken?

Het meest ambitieuze record behouden we voor het einde. Lukaku wist ondertussen al twaalf keer te scoren in de Serie A dit seizoen, daarmee staat hij momenteel tweede in de topschutterstand. Om het meeste aantal doelpunten ooit in één Serie A seizoen te maken zal de Rode Duivel wel nog een tandje moeten bijsteken, al is het niet helemaal onmogelijk. Momenteel wist Gonzalo Higuain het meeste aantal doelpunten in één seizoen te maken, hij prikte er in 2015-16 maar liefst 36 tegen de netten. Als Lukaku in de resterende 21 wedstrijden gemiddeld 1,2 keer per wedstrijd weet te scoren, dan is het record zo goed als zeker een feit. Uiteraard geen makkelijke opdracht, maar onmogelijk is het zeker niet.