Vanaken over EK-selectie: 'Er zal straks heel veel kwaliteit niet mee kunnen'

Vanaken over EK-selectie: 'Er zal straks heel veel kwaliteit niet mee kunnen'

01-01-2020 13:18
11

Hans Vanaken is dit seizoen opnieuw één van de absolute uitblinkers in de Jupiler Pro League. De middenvelder van Club Brugge is één van de favorieten om in januari de Gouden Schoen te winnen. Maar zal dat genoeg zijn om volgende zomer mee te gaan naar het EK? Vanaken sprak erover met Sport/Voetbalmagazine.

Roberto Martinez heeft uiteraard keuze genoeg, en er mogen maar 23 spelers mee naar het Europees Kampioenschap. 'Met deze generatie gaat straks heel veel kwaliteit niet mee kunnen, vrees ik. In het begin ben ik een paar keer ingevallen voor Eden Hazard, maar nu ben ik twee keer gestart op de acht, naast Youri Tielemans. Ik denk dat ik beide posities aankan, al mis ik voor de tien bij de Rode Duivels misschien wel de actie en de snelheid', vertelde Vanaken.

De 27-jarige middenvelder is nog altijd actief in de Belgische competitie, maar dat is volgens hem geen nadeel. 'Het niveau van onze competitie is de laatste jaren omhoog gegaan, vind ik. Drie, vier jaar geleden zou je bijvoorbeeld Simon Mignolet of Nacer Chadli niet hebben kunnen verleiden tot een terugkeer. Simon zegt toch altijd dat hij verrast wordt door het niveau hier en dat daar in het buitenland nogal licht wordt overgegaan', besloot Vanaken.