Suárez wil nieuw contract bij Barça: 'Presteer nog altijd op mijn top'

Suárez wil nieuw contract bij Barça: 'Presteer nog altijd op mijn top'

Gepubliceerd: woensdag 1 januari 2020 om 12:04wo 01-01-2020 om 12:04

Luis Suárez viert op 24 januari zijn 33ste verjaardag, maar hij denkt nog niet aan een vertrek bij FC Barcelona. De Uruguayaanse spits staat zelfs open voor een nieuw contract in Camp Nou, hoewel zijn huidige verbintenis pas over anderhalf jaar afloopt.

"Ik ben heel gelukkig bij de club", steekt Suárez van wal in gesprek met Diario Sport. "Ik heb altijd mijn uiterste best gedaan, dat bewijzen mijn statistieken en cijfers. En ik denk dat ik nog altijd op de toppen van mijn kunnen presteer. Wanneer het tijd is om te praten over een verlenging, zullen we tot overeenstemming komen."

Barça nam de voormalig aanvaller van FC Groningen en Ajax in de zomer van 2014 voor liefst tachtig miljoen euro over van Liverpool. Voor de Catalanen was hij inmiddels 190 keer trefzeker, waarmee hij de nummer vier is op de eeuwige topscorerslijst van de club. Suárez heeft nummer drie Kubala bovendien in het vizier (194).

"Ik heb altijd gezegd dat persoonlijke doelen van ondergeschikt belang zijn, maar dat ik zo dichtbij ben om een historische speler als Kubala te passeren maakt mij trots", stelt Suárez, die verder alleen César (232) en huidig ploeggenoot Lionel Messi (618) voor zich moet dulden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws