Carcela zal nooit veranderen, op mentaal vlak is hij een zestienjarige

"Carcela zal nooit veranderen, op mentaal vlak is hij een zestienjarige"

01-01-2020 12:00
10

Standard wil dit seizoen een gooi doen naar de titel, maar dan zal vooral Mehdi Carcela wakker moeten schieten. Volgens Eric Gerets gaat dat niet gebeuren. De winger is te oud om nu nog te veranderen.

"Niemand zal er ooit in slagen om hem te veranderen", verklaart hij in Sport/Voetbalmagazine. "Niet Preud’homme, niet Gerets en zelfs niet de beste trainer van de wereld. Carcela beleeft het voetbal op zijn eigen manier. Hij wisselt fantastische prestaties af met matchen waarin hij onbestaande is. Hij is geen kleuter meer, maar als ik een getal moet plakken op zijn mentale leeftijd, dan zou ik zestien zeggen."

Preud'homme is inmiddels ten einde raad. "Hij heeft alles geprobeerd, maar niets heeft gewerkt. Je hebt voetballers die met de glimlach een boete van 50.000 euro betalen. Voor hen volstaat zo’n bedrag niet om een gedragsverandering uit te lokken. Carcela is zo iemand. Het heeft niets met geld te maken of zijn contract. Hij mist maturiteit."

Standard moet dat stilaan gewoon aanvaarden, vindt Gerets. "Vraag aan Carcela tegen wie hij volgend weekend moet spelen en ik ben niet zeker dat hij jou zal kunnen antwoorden. Dat is typisch Carcela! Ik kan begrijpen dat sommige mensen zich heel kwaad kunnen maken op hem, maar mij lukt het niet. Tijdens de uitreiking van de Trofee Raymond Goethals heb ik hem nog een dikke knuffel gegeven. Ik kon het niet laten want hij is zo vertederend."