Helemaal gratis: deze bekende Belgen zijn transfervrij op te halen

Helemaal gratis: deze bekende Belgen zijn transfervrij op te halen

01-01-2020 10:30 Laatste update: 05-01-2020 15:00
9

Nu de winterstop is begonnen, zoeken heel wat Belgische clubs nog versterkingen. Misschien kunnen ze even kijken naar de transfervrije spelers. Daarbij zitten heel wat (voormalige) grote namen.

Yassine El Ghanassy
De nu 29-jarige winger werd een grote carrière voorspeld bij KAA Gent en schopte het zelfs tot Rode Duivel. Het sprookje bleef niet duren. Na uitleenbeurten bij West Bromwich, Heerenveen en Al Ain tekende hij transfervrij bij Stabaek in Noorwegen. Daar kende hij een opflakkering, wat hem een transfer naar KV Oostende en later FC Nantes opleverde. Bij het Saoedische Al Raed werd zijn contract op 20 oktober verbroken.

Roland Lamah
Lamah kreeg zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, maar kon daar nooit echt doorbreken. Toch heeft ook hij vijf caps voor de Rode Duivels op zijn naam staan, die dateren van zijn hoogdagen bij FC Le Mans. De laatste jaren speelt Lamah in de Verenigde Staten, bij FC Dallas en later FC Cincinnati. Daar is zijn contract nu afgelopen. Kiest de 32-jarige Lamah nu voor een Belgisch avontuur?

Nathan Kabasele
Ook hij is bekend van bij Anderlecht, maar de 25-jarige spits is uitgezwermd naar overal en nergens. Westerlo, Torino, De Graafschap, Moeskroen, Gazisehir, Union en Voluntari (Roemenië) staan allemaal op zijn palmares. Voor zo'n jonge speler heeft Kabasele dus al aardig wat clubs versleten. Hij zit nu al héél lang zonder club, een volledig jaar zelfs. Zijn talent kan hij echter niet kwijt zijn.

François Kompany
De jongere broer van Vincent Kompany heeft de clubs niet voor het uitkiezen. Twee jaar promoveerde hij nog bijna naar 1A met Roeselare, maar hij verloor de promotiefinale van Antwerp. Vorig seizoen tekende hij weer bij Roeselare, maar hij mocht maar enkele maanden blijven. Voorlopig lijkt er niemand toe te happen voor Kompany. In oktober werd hij wel nog gespot toen hij meetrainde bij Beerschot in 1B.

Mohammed Aoulad
Dit woelwater kennen we in België nog van bij Sporting Charleroi, STVV en Westerlo. Na een avontuur in de Marokkaanse eerste afdeling tekende hij vorig seizoen bij Roeselare, maar dat werd geen succes. Daarom zit hij ook al zes maanden zonder club. Misschien kan de winterstop wel soelaas brengen. 

Mathias Bossaerts
Bossaerts werd jarenlang één van de grootste beloftes in het Belgische voetbal genoemd, zeker na zijn transfer naar Manchester City. De overstap naar de profs eist echter zijn tol. Bij KV Oostende brak hij niet door en ook bij NEC Nijmegen liep het mis. Zijn contract werd namelijk ontbonden in oktober. Welke Belgische clubs probeert het met Bossaerts?

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik nam het initiatief gesprekken aan te gaan met de club en wij kwamen tot de conclusie dat het tijd is voor een een nieuwe stap in mijn voetbalcarrière. Het gevolg hiervan was dat ik met de B-kern zou trainen tot een oplossing wordt gevonden. Het is een spijtige zaak dat men probeert mij in een slecht daglicht te zetten alsof de keuze om mij met de B-kern te laten trainen een sportieve keuze was. Dit is dus niet het geval. Alsnog wil ik NEC en al hun supporters bedanken voor de mooie tijd hier. De steun is altijd top geweest en ik zal leuke herinneringen overhouden aan dit avontuur. I took the iniative to start discussions with the club and we came to the conclusion that it’s time for a new chapter in my footballcareer. The agreement being I will train with the B-squad until a solution is found. To my regret some have tried to picture this as if me training with the B-squad was a football related decision when it’s not. Nevertheless I want to thank the organization of NEC and its fans for the support. I will only keep beautiful memories about my time at the club.

Een bericht gedeeld door MATHIAS BOSSAERTS 🇧🇪 (@mathiasbossaerts) op